Lubię poniedziałki…

Lubię je z dwóch powodów. Pierwszym powodem jest fakt, że niemal każdy poniedziałek zaczynam treningiem klatki, którą uwielbiam trenować. Natomiast drugi powód to już, z pewnością wynika z mojego nastawienia psychicznego. Poniedziałki otwierają kolejny tydzień, dlatego odnoszę wrażenie, iż wraz z przyjściem tego dnia – zaczynam coś od nowa ! Tym razem znacznie lepiej, a także jeszcze z większą nadzieją na lepszy efekt. Widzę w poniedziałku wiele możliwości i szans na zmianę sytuacji, jakakolwiek by ona nie była. Za każdym razem pierwszy dzień tygodnia mobilizuje mnie i dodaje mi nadziei.

Po tak intrygującym weekendzie, który niestety dobiegł końca, czas wrócić do codziennej rutyny i zrobić dla siebie coś dobrego…

Jak dla mnie trening to najlepsze, co mogę dla siebie zrobić dzisiaj ;). Udany poniedziałkowy trening, z pewnością pozytywnie wpłynie na cały tydzień. Ustawi mój poziom mobilizacji na dobrym pułapie, który będę chciał utrzymać przynajmniej do weekendu 😉

Czas mnie dziś goni, a więc nie zostało mi nic innego jak dopić kubek gorącej kawy oraz zacząć trening !

Dzień 1. ( Klatka, Brzuch )

  1. Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej – Rozgrzewka i 3 x 4 – 6 ( 84 kg )
  2. Wyciskanie hantli na ławce płaskiej – 3 x 4 – 6 ( 2 x 22 kg )
  3. Wyciskanie hantli na skosie dodatnim – 3 x 4 – 6 ( 2 x 22 kg )
  4. 3 Obwody na mięśnie brzucha:
  • Spięcia brzucha z hantlem ( 22 kg ) – 12 powtórzeń
  • Spięcia brzucha z nogami na podwyższeniu – do oporu
  • Unoszenie nóg w górę – do oporu

Przerwy między ćwiczeniami na klatkę – około 3 – 4 minut, natomiast w treningu brzucha – 2 minuty przerwy między obwodami. Całość liczę, że nie zajmie więcej niż 60 minut

Pozdrawiam,

Artur Bruszewski

Jeżeli spodobał Ci się mój wpis to proszę
postaw mi kawę, aby wspierać moją twórczość. Wystarczy, że klikniesz w poniższy link. Z całą pewnością dzięki temu, będę mógł znacznie częściej pisać wartościowe treści właśnie dla Ciebie!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *